Kyokushin karate

Kyokushin Karate bestaat uit een traditioneel deel, genaamd kihon/kata, uit het gedeelte kumite en uit zelfverdediging. Het mooiste is als je als karateka alle facetten goed beheerst. Als je binnen de sportschool echter liever de nadruk op bijvoorbeeld het kumite en zelfverdediging wil leggen of meer op de kihon en kata’s, is dit mogelijk!

Lessen

In alle groepen wordt gewerkt aan doorzettingsvermogen en discipline. Dit maakt dat deze sport een zeer goede fundering vormt voor jong en oud om mee te kunnen groeien als persoon en karateka. We werken met jeugd vanaf 5 jaar en vanaf 16 jaar kun je meetrainen met de groep jong-volwassenen.

Jeugd

Voor de jeugd hebben we drie groepen; 5 tot 7 jaar, 8 tot 12 jaar en 12 tot 16. Vanaf 16 jaar behoor je bij de groep volwassenen. De jeugd karateka’s leren ook alle onderdelen van karate, inclusief zelfverdediging. De ene lesdag zal de nadruk echter meer op het stoten/trappen liggen, waar deze op de andere dag meer op het technische deel ligt. Ook de jeugd kan kiezen of ze meer kumite willen trainen of meer kata!

De mentale en lichamelijke ontwikkeling van het kind wordt in alle lessen gestimuleerd. Motoriek en coördinatie staan centraal in en hieraan wordt gewerkt met discipline en doorzetten. Dit onder supervisie van ervaren trainers zodat alle kinderen veilig kunnen trainen en groeien.

Volwassenen

Vanaf 16 jaar kan er worden meegetraind met de volwassenen. Bij uitzondering ook op eerdere leeftijd. Allerlei leeftijden trainen in dit uur, van (jong) volwassen, tot 40+. In deze lessen wordt er altijd gewerkt met gelijkwaardige tegenstanders,en helpen de gevorderden de beginners zodat iedereen wat kan leren; niemand loopt in de weg! Alle onderdelen van karate worden behandeld. Kihon, kata, kumite en zelfverdediging worden in uitdagende vormen aangeboden, waarmee het doel van iedere karateka behaald kan worden! Of dit nu afvallen, een betere conditie opbouwen, eerste worden met wedstrijden of gewoon lekker en gezellig trainen is met een gediciplineerd en hecht team: ieder doel zal met deze lessen bereikt kunnen worden!

Achtergrond

Kyokushinkai Karate is een vorm van Karate ontwikkeld door de grondlegger Mas Oyama. Deze grootheid in Karate had voor zijn overlijden zijn gehele leven diverse verdedigingssporten beoefend, en had uit iedere sport de sterkste en meest effectieve technieken gehaald om zo zijn eigen karatevorm te creëren: Het Kyokushinkai Karate. Deze stijl wordt ook wel ‘’The Strongest Karate’’ genoemd, en geeft een lichamelijke en mentale basis voor zowel het beoefenen van de sport als voor het dagelijks leven zelf.

Materialen voor het Kyokushin Karate

Deze kunnen bij de trainers besteld worden!

– Tok (kruisbescherming)

– Scheen en vuist protectie

– Helmen/hoofdprotectie voor de jeugd

– Kyokushin karatepak