Thai-kickboksen

Deze lessen worden aangeboden door verscheidene leraren, waarbij ieder zijn eigen inzicht en ervaring overbrengt naar de leden. Binnen de lessen wordt er rekening gehouden met ieder niveau. Iedereen kan bij ons met plezier op zijn/haar manier trainen en groeien in deze sport. Het hoofd wordt zoveel mogelijk met rust gelaten, en sparren is optioneel en gebeurd alleen onder strak toezicht van de trainers. Niemand mag met blessures naar huis gaan!

Lessen

Voor het Thai-kickboksen bieden wij drie lessen aan. Naast de gemengde les voor volwassenen bieden wij ook een les voor de jeugd en een les voor alleen dames. Op die manier kun je altijd een les volgen waarbij je je op je gemak voelt en met mensen van een vergelijkbaar niveau en leeftijd kunt sporten.

Dames Thai-kickboksen

Vanaf 14 jaar hebben we ons eigen damesteam trainen in boksen en thai-kickboksen. Deze damesgroep bestaat uit alle leeftijden vanaf 14 jaar tot 40+. In dit uur worden diverse stoot en trapcombinaties uitgewerkt. Hierin kunnen de frustraties goed worden geuit, en leren de dames zichzelf verdedigen. Buik, benen en armen worden onder anderen getraind in dit uur waarbij er rekening wordt gehouden met ieder niveau. Iedereen moet mee kunnen doen! Ook als je wil afvallen of juist sterker wil worden is dit uur ideaal om aan deel te nemen.

Sparren binnen dit uur is net als in de andere boks en thai-kickbokslessen optioneel en als er gespard wordt word het hoofd met rust gelaten.

Jeugd Thai-kickboksen

Voor de jeugd hebben we drie groepen; 5 tot 7 jaar, 8 tot 12 jaar en 13 tot 17. Vanaf 18 jaar behoor je bij de volwassenen groep, waar je geholpen wordt door te groeien naar volwassen niveau.

Alle jeugd moet veilig trainen bij ons en een goede basis ontwikkelen in oa. coördinatie en motoriek. Dit bereiken we door wel met oefeningen in de richting van het hoofd te werken, maar zonder het hoofd te raken. Conditie, techniektraining, voetenwerk, rompbalans stoot- en trapcombinaties worden in iedere les behandeld. Dit onder leiding van ervaren instructeurs waarmee we ernaar streven de jeugd zelfverzekerder te maken, en te leren voor zichzelf en anderen op te kunnen komen wanneer nodig.

Sparren binnen dit uur is net als in de andere boks en thai-kickbokslessen optioneel en als er gespard wordt word het hoofd met rust gelaten.

Volwassen thai-kickboksen

Vanaf 18 jaar wordt er getraind in de volwassenen groep. Door te werken met gelijkwaardige tegenstanders in deze lessen, wordt ernaar gestreefd elkaar steeds naar een hoger niveau te helpen. Op deze manier wordt er binnen deze groep echt een team gevormd, waarbinnen iedereen welkom is. Gevorderden trainen met elkaar maar helpen ook beginners in de lessen. Gevorderden mogen het hoofd gecontroleerd raken, echter onder strak toezicht van de trainers. Wedstrijden zijn zeker mogelijk maar er kan ook recreatief getraind worden.

Materialen voor het Thai-Kickboksen

Deze kunnen bij de trainers besteld worden!

– Tok (kruisbescherming)

– Scheen protectie

– Handschoenen

– Bandages (pols en handbescherming)

– Bitje (gebitsbescherming)

– Trainingsbroek en T-shirt

– Helmen/hoofdprotectie voor de jeugd