Brazillian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is de vechtsport als het gaat om grappling en grondvechten; hoe krijg je een tegenstander naar de grond, hoe ontsnap je hiervandaan of hoe laat je je tegenstander zo snel mogelijk ‘aftikken?’ Techniek wint het hier van kracht; deze budosport is speciaal ontwikkeld om op de grond met een slimme manier te kunnen winnen van een tegenstander ook al is deze groter of sterker. Deze strategische sport is toe te passen in Mixed Martial Arts, Grappling toernooien of als zelfverdediging. Ieder van deze toepassingen is terug te vinden bij ons Team BJJ-010.

Lessen

Brazillian Jiu-Jitsu Volwassenen

In onze BJJ groep werken we met dames/heren, zowel recreatief als wedstrijdgericht. Ervaren leden en de wedstrijdjongens en meiden leren van elkaar en zijn altijd bereid om nieuwelingen of beginners te helpen naar een nieuw niveau te komen. Iedereen leert en groeit in de lessen, of het doel nu is om conditioneel sterker worden of om wedstrijden te draaien. Voor iedereen is er wat te halen.

Sparren binnen dit uur is net als in de andere boks en thai-kickbokslessen optioneel en als er gespard wordt word het hoofd met rust gelaten.

Brazillian Jiu-Jitsu Jeugd

In de jeugdlessen Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ), leren de kinderen spelenderwijs samen te werken, doorzetten wanneer nodig en omgaan met winnen en verliezen. Tijdens de les leren kinderen o.a. werpen, vallen, bewegen en controleren op de grond met veel aandacht voor behendigheid, souplesse, coördinatie, balans, inzicht en motoriek. BJJ lijkt op judo, echter ligt de nadruk meer op het stoeispel op de grond.

Uiteraard staat de sociale en fysieke veiligheid van het kind op de eerste plaats. Dit zal dan ook altijd door de docent worden bewaakt teneinde een optimaal lesklimaat te creëren.

De jeugdlessen BJJ staan open voor alle kinderen vanaf 14 jaar oud. Deze leeftijd traint mee in de volwassen uren. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de leerling.

Materialen voor het Brazillian Jiu Jitsu

Deze kunnen bij de trainers besteld worden!

Voor BJJ

– Een pak (Gi)

– Een Rash-guard voor onder het pak

– Handdoek

– Bitje (gebitsbescherming)

Voor MMA

– Rashguard

– Korte of langere trainingsbroek

– Scheen protectie

– Bokshandschoenen

– MMA handschoenen

– Bandages (pols- en handbescherming)

– Bitje (gebitsbescherming)