Boksen

Het boksen binnen de sportschool wordt door meerdere bokstrainers aangeboden. In deze lessen wordt er onder andere aandacht besteed aan diverse stootcombinaties waarbij er functioneel aan de conditie en het reactievermogen wordt gewerkt. Techniek en verdedigen zijn hierbij belangrijker als hard slaan! Met het sparren onder strak toezicht, worden de hoofden zoveel mogelijk met rust gelaten. Zeker bij de jeugd is contact met het hoofd verboden! Iedereen moet ook in de bokslessen kunnen trainen en groeien zonder iets op te lopen. Trainen kan ook hier in diverse groepen, al vanaf 5 jaar. Vanaf 16 jaar hoor je bij de volwassen groep.

Jeugd

Ook met het jeugd boksen wordt er gewerkt in drie groepen; 5 tot 7 jaar, 8 tot 12 jaar en 12 tot 16. Ook bij het boksen hoor je vanaf 16 jaar bij de volwassenen waar zowel de trainers als de gevorderden je helpen naar volwassen niveau. In alle jeugdlessen leert de jeugd vanaf 5 jaar zowel aanvallend als verdedigend te boksen waarbij er net als bij het Thai-Kickboksen wel in de richting van het hoofd wordt gewerkt zonder het hoofd te raken. Zelfverzekerder worden, een goede motoriek en stoottechniek opbouwen met een sterke rompbalans vormt in deze lessen de boventoon. Dit alles om een goede basis te vormen in het boksen waarmee op alle niveaus kan worden doorgegroeid.

Volwassenen

Net als bij het Thai-Kickboksen kom je vanaf 16 jaar in de groep voor volwassenen. Met de trainers en de gevorderden samen wordt ernaar gestreefd om iedereen te leren boksen op zowel recreatief als gevorderde niveau. Wedstrijden staan zeker gepland voor de toekomst, hier kun je optioneel aan meedoen. In de trainingen wordt net als in iedere andere les wordt het hoofd zoveel mogelijk met rust gelaten en gebeurd sparren alleen onder strakke supervisie van de trainers. Iedereen moet wat leren en voldaan, zonder blessures de les kunnen verlaten.

 

Materialen voor het boksen

Deze kunnen bij de trainers besteld worden!

  • Handschoenen
  • Bandages (pols en handbeschermers)
  • Bitje (gebitsbeschermer)
  • Trainingsbroek en T-shirt
  • Helmen/hoofdprotectie voor de jeugd